perjantai 16. toukokuuta 2014

Loppusuoralla

Eli eilen oli viimeinen työpäivä ja sanottiin heipat vähän haikeissa tunnelmissa asukkaille kun myös henkilökunnalle. Meillä ei siis ollut tiedossa aiemmin, että torstai on meidän vika päivä, mutta täällä on tänään joku pyhäpäivä niin töissä ei oikein ollut ketään englanninkielen taitoista kenen kanssa oltaisiin voitu kulkea. Ei siinä, ihan kiva että sai pyhittää tämän koko päivän pakkaamiselle ja kotimatkaan valmistautumiseen.. vaikka eipä tosta pakkaamisesta koskaan helppoa saa vaikka kuinka ottaisia aikaa asialle.

Työssäoppimisista saatiin molemmat positiivista palautetta ja varmasti paljon positiivisia kokemuksia, vaikka välillä olo täällä tuntuikin aika uuvuttavalta. Rankkaa tästä teki ehdottamasti se, että kun joutui puhumaan englantia (ja ruotsia) ja muutenkin skarppaamaan paljon enemmän kuin harjoitteluissa Suomessa. Tämä on kuitenkin kokemus mitä kumpikaan ei haluaisia vaihtaa pois ja suositellaan kyllä kv-vaihtoa lämmöllä kaikille, erityisesti lähäri opiskelijoille, koska on mielenkiintoista huomata eroja hoitokulttuurissa ja tuoda omille tuleville työpaikoille uusia tuulia ulkomailta. Matkan aikana on saanut paljon varmuutta kielenpuhumiseen ja muutenkin rohkeutta tutustua ja kohdata uusia asioita avoimin mielen, ilman ennakkoluuloja.

Eilen illalla päätettiin lähteä viimeisen työpäivän kunniaksi ulos syömään ja loppujen lopuksi päädyttiin myös keskustan baareihin. Täällä on ihan kivoja paikkoja viettää iltaa, mutta oltiin molemmat niin väsyneitä että haluttiin lähte kotiin ajoissa. Kivaa meillä kuitenkin oli!




Nyt sitten vaan matkalaukkujen kimppuun! Tavoite ois saada laukut kiinni ja vielä niin että ne ei paina liikaa.. 

1 kommentti:

  1. Raskas reissu varmasti ollut, mutta vielä varmemmin sitäkin antoisampi. Usein käy niin, että kun vähän näkee miten muualla elellään ja toimitaan, huomaa omasta (työ)kulttuuristakin jotain uutta. Itsevarmuus ja ennakkoluulottomuus on teille kullanarvoisia asioita elämässä. Jättebra, I'm very proud of you two! :)

    VastaaPoista