keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Vieraita Suomesta

Eilen töitten jälkeen tavattiin Salpauksen opettajat Arja ja Kati, jotka olivat saapuneet Randerssiin tutustumaan meidän ja muiden tuleviin toppipaikkoihin. Tänään heidän matkansa jatkui Köpenhaminaan samoissa merkeissä. Ei siis ole normaalia että opettajat tulee Suomesta käymään kv- vaihdoissa, mutta Tanska on uusi kv- maa, joten siksi opettajat tulivat tutustumaan maahan ja paikkoihin täällä!
 
Tavattiin eilen täällä meidän kodilla, ja juteltiin niitä näitä täällä olosta ja työssäoppimispaikoista. Päätettiin kuitenkin siirtyä keskustaan kahvilaan juttelemaan, jossa meidän oli aluksi tarkoitus tavata myös tanskan yhteyshenkilö Pia, mutta hänelle olikin tullut jokin toinen tapaaminen.

 
Keskusteltiin lähinnä työssäopimisista ja niistä heräsikin hyviä keskusteluja ja vertailukohtia Suomeen. Täällä on todella tärkeässä osassa asukkaan itsemääräämisoikeus ja siten topeissa on tullut vastaan monenlaista mitä suomessa ei tulisi varmaan koskaan näkemään. Lisäksi keskustelua herätti mm. saattohoitopotilaan hoito, jossa ei käytetty muuta kivunlievitystä kuin panadolia.
 
Juteltiin myös siitä mitä mieltä ollaan oltu tästä matkasta ja järjestelyistä, jotta seuraavan kerran opiskelijoille voidaan taas parannella jotain asioita. Ollaan siis ensimmäisiä jotka täällä on Salpauksesta! Ollaan kuitenkin koettu, että matka on ollut kaikestahuolimatta onnistunut ja varmasti kiva muistella tätä myöhemmin!
 
Tänään Arja, Kati ja Pia kävivät vielä siis tutustumassa toppipaikkoihimme ja samalla keskusteltiin toppiohjaajien kanssa miten meillä on mennyt ja mitä olemme tehneet jne. Tämän viikon jälkeen onkin enää yksi viikko ja sitten palataan takaisin kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti