perjantai 11. huhtikuuta 2014

Viime hetken valmisteluja ja varmisteluja

Noniin eli saatiin vihdoin ja viimein Tanskan yhteyshenkilöltä vastausta meidän s- postiin! Viestissä tuli ilmi asuinpaikan ja työpaikkojen osoitteet, sekä muita yhteystietoja molemmilta osilta. Jännitystä tähän lähtöön lisää nyt siis se, että ollaan eri paikoissa töissä.. lähinnä siinä jännittää se, että miten kielitaito riittää kun ei saa toisesta tukea haastavissa tilanteissa tai kun ei vaan oikeasti osaa kertoa tai kysyä jotain asiaa. Noh, ehkä me selvitään..

Toinen juttu mikä oli vielä vireillä oli Kelan opintotuki muutokset ja asumislisän hakeminen. Sieltä suunnalta saatiin onneksi hieman stressitasoa alentavia uutisia, eli molemmat sai koulun tukirahan lisäksi vielä Kelalta korotettua opintotukea ja asumislisää matkan ajaksi! Tosi hyvä juttu, koska asuminen Tanskassa ja yleensäkkin eläminen siellä osoittautui hieman odotettua kalliimmaksi.

Ylipäätään Tanskassa taitaa olla jokin verran kalliimpaa kuin Suomessa, ja ollaankin kovasti yritetty miettiä että paljonkohan rahaa pitäisi varata matkan ajaksi. Hankaluutta tähän tuo se, että Tanskassa ei ole euroja vaan tanskan kruunut.. Yksi euro on siis noin 7,5 tanskan kruunua. Siitä voitte sitten halutessanne laskeskella paljon meidän asuminen maksaa/kk euroissa kun se on tanskan kruunuina 10,000 DKK? Löysin tämmöisiä lukemia netistä koskien Tanskan hintatasoa, voisi vaikuttaa ihan paikkansa pitävältä eli Tanskan hintatasoa täältä.
 
Nyt aletaan oikeasti vasta tajuta että kohta pitäisi jo lähteä.. ja osata ajatella vielä järkevästi kentällä ja saavuttaessa Randerssiin. En tiedä mistä meidän vielä löydetään.. :D Pääasia kun molempien näytöt on nyt ohi hyvin arvosanoin ja kaikki alkaa olemaan suht valmiina lähtöä varten!
 
Viime hetken järjestelyt ovatkin näyttäneet lähinnä tältä...

 
 
 
 
 
 
... eli siis kutsut valmistujaisiin lähetetty, monta kahvikupillista tuhottu (kuvassa tilaillaan just tanskan kruunuja nettipankista) ja hatutkin saapui jo postissa! .. Sitten nähdään ollaanko ainoat joilla hatut päässä (;
 
Tässä vielä Randerssin nettisivuja jos jotain kiinnostaa katsella! Englanniksi sivut saa painamalla sivun oikeasta ylälaidasta International- kohtaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti