keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kohta mennään!

Iik.. Eli lähtöön olisi enää tasan kaksi viikkoa! Nyt alkaa pikku hiljaa jo jännittämään enemmän kun tajuaa, että kohta me ollaan jo lentokentällä odottamassa koneeseen nousua... 

Aloitettiin työssäoppimiset 25.3.Minä, Niina Lahden kaupunginsairaalan L52:lla, ja Elisa Nastolan kotihoidossa. Työssäoppimisissa suoritetaan näytöt, jotta kaikki on sitten valmista valmistumista varten ja voidaan lähteä hyvillä mielin Tanskaan. Molemmat on tykännyt toppi paikoista, ja ollaan päästy näinkin lyhyessä ajassa jo näkemään ja tekemään vaikka mitä!

Elisa on ensimmäistä kertaa töissä/harjoittelussa kotihoidossa, ja ennakkoluuloja oli kieltämättä hieman havaittavissa.. Onneksi ennakkoluulot osoittautui jälleen kerran vääriksi, ja Elisa on kuitenkin tykännyt olla kotihoidossa! Elisa kertoi, että työssäoppiminen on mennyt hyvin ja että kotihoidossa on saanut tehdä paljon kaikenlaista esim. hakasten poiston, katetrointeja, perus- ja lääkehoitoa jne. Tavoitteena olisi vielä päästä opettelemaan ainekin korvien huuhtelu ja laskimoverinäyteenottoa. 

Myös mun työssäoppiminen L52:lla on mennyt hyvin, ja oli kiva päästä taas pitkästä aikaa sairaalaan harjoitteluun! Viimeiset topit on mennyt lähinnä muistisairaiden kanssa työskennellessä, vaikka kyllähän niitä tällä kyseiselläkin osastolla on vaihtelevasti. Hetken aikaa meni ennenkuin taas muisti miten sairaalassa toimitaan, mutta onneksi osaston päivärytmin oppi lopulta nopeasti. Olen päässyt mm. pistämään i.m. pistoja, hoitamaan onkalo- ja leikkaushaavoja, hoitanut virtsa-avannetta (ja nähnyt ekan kerran, jee!), tehnyt perus mittauksia, ollut mukana sydämmen ultraäänitutkimuksessa jne.Olisi kiva jos pääsisi vielä ottamaan ainekin Ekg:n ja mukaan muihin toimenpiteisiin/tutkimuksiin. Osasto missä olen topissa on kuntouttava jatkohoidonosasto ja siellä on siis sakkia kaikilta erikoisaloita. Todella opettavainen osasto on siis kaikinpuolin! Muuten kaikki on mennyt siis todella hyvin, mutta voiko parempaan saumaan iskeä vatsatauti? Tässä nyt sitten olen ollut kotona kaksi päivää, ja tosiaan näyttö pitäisi aloittaa lauantaina.. noh kai tässä ollaan parempaan päin menossa!






Matkajärjestelyt ovat siis sujuneet hyvin ja ollaan nyt viimeaikoina haettu Kelasta opintotuen muutoksia ja kateltu matkavakuutuksia jne. Nyt kun vielä Tanskan yhteyshenkilö vastaisi niin saataisiin hieman tarkempaa tietoa työssäoppimispaikasta ja asumisesta siellä..

- Niina -

p.s. Elisalta myös terkut! 

 





2 kommenttia:

  1. Heippa naiset!
    Tosi kivasti olette aloitelleet blogin tekoa. Täällä jännitän teidän puolesta :) Yes! Hyvin se menee ja ompa kiva kuulla myös sahujuttuja työssäoppimisesta. Tsemppiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos (: alkaa jännittää jo aikalailla, mutta eiköhän kaikki hyvin mene! Saatiin just tietää että meillä on siellä eri toppipaikat, joten se luo vähän lisää paineita kielitaidon ym suhteen :D - Niina

      Poista